Confidenţialitate

Aplicația ghișeul.ro, pentru plata taxelor, impozitelor și amenzilor, disponibilă pentru telefoanele cu Android și IOS

Ne vom putea plăti taxele, impozitele sau amenzile și prin intermediul unei aplicații pe telefonul mobil: ghișeul.ro. Începând de joi, aceasta este disponibilă atât pe telefoanele cu sistemul de operare Android, cât și pe cele cu IOS.

Momentul a fost marcat printr-o conferință de presă la ministerul Digitalizării Sebastian Burduja:

„Pot să spun că am testat-o și eu personal, și domnul președinte și domnul vicepreședinte, lucrurile au mers fără greș, mi-am plătit și taxele și impozitele locale. După cum știți, cei care și le plătesc în primul trimestru beneficiază de acea bonificație de 10%, deci cred că este un timing bun pentru lansarea acestei aplicații și încurajăm cît mai mulți români să-și plătească taxele și impozitele locale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La aceeași conferință, ministrul Digitalizării a declarat însă că doar o treime dintre comunele din România sunt conectate la Ghișeul.ro, platforma oficială de plată online cu cardul a taxelor și impozitelor locale.

În plus, anul trecut, în peste 60 de comune înregistrate în această platoformă, cetățenii nu au făcut nicio plată cu cardul.

Foto: Captură ghiseul.ro

Citește și: Surse: Compensarea cu 50 de bani a litrului de benzină și motorină ar putea fi reintrodusă dacă prețurile continuă să crească | AUDIO