Aplicaţia de mobil care alertează populaţia în situaţiile de urgenţă

Aplicaţia pentru telefoanele mobile DSU a fost lansată de Departamentul pentru Situații de Urgență în primăvara anului trecut şi pregăteşte populația să facă față situațiilor de urgență prin accesul la informații, alerte și educație.

Aplicația poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

„DSU” are patru componente: informare, alertare, raportare și învățare.

În secțiunea de informare utilizatorii aplicației vor găsi cele mai noi știri din domeniul situațiilor de urgență, direct la sursă.

Prin secțiunea „alertare” aplicația grupează într-un singur loc toate informațiile despre situațiile de urgență care apar pe teritoriul României: alerte meteo, cele de inundații, drumuri blocate. Utilizatorii aplicației vor primi notificări de fiecare dată când apare o alertă în zona lor de interes.

Prin secțiunea „raportare” populația poate să vină în sprijinul personalului din serviciile de urgență. Oricine este martorul unei situații de urgență, fie că e vorba de inundații, alunecări de teren, incendiu sau accident rutier, poate trimite fotografii și clipuri video către Departamentul pentru Situații de Urgență.

Prin secțiunea „învățare” utilizatorii au acces la zeci de articole despre comportamentul în caz de cutremur, inundații, incendii, acordarea primului ajutor și măsuri salvatoare rapide care pot fi luate dacă suntem puși în fața unei situații de urgență.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS