Apa potabilă îmbuteliată ar trebui verificată suplimentar

Apa potabilă îmbuteliată ar trebui să fie verificată suplimentar și când se află pe rafturile magazinelor, cu trei zile înainte de expirarea termenului de valabilitate. Asta pentru că, în timp, se poate schimba compoziția chimică a apei.

În prezent, apa potabilă îmbuteliată este testată legal doar înainte de îmbuteliere şi la 12 ore după, iar dacă a trecut aceste două teste, apa este considerată bună de consum până la expirarea termenului de valabilitate.

Totuşi, în urma analizelor, s-au găsit în apa îmbuteliată aflată pe raftul magazinelor niveluri depăşite ale conţinutului de bacterii sau de substanţe nocive, spune un grup de senatori PSD.

De aceea, social-democratii in cauză vor să modifice legea privind calitatea apei potabile, și să fie verificată suplimentar, apa îmbuteliată. Mai exact, cu trei zile înainte de expirarea termenului de valabilitate şi ori de câte ori există dovezi care atestă prezenţa în aceasta a unor substanţe sau microorganisme care pot constitui „un pericol potenţial” pentru sănătatea umană.

Aceste standarde trebuie trecute astfel pe etichete, iar instituţia abilitată să verifice cauzele modificării compoziţiei apei, precum şi condiţiile de depozitare”, spun iniţiatorii propunerii legislative.

Unul dintre motivele pentru care deputații cer aceste verificări în plus, este acela că, în timp, se poate schimba compoziţia bacteriologică şi chimică a apei potabile îmbuteliate.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS