Confidenţialitate

Antrenorul Părinților: Cum le spunem părinților noștri când nu ne place ceva din ceea ce fac ei? | VIDEO

În această ediție a emisiunii Antrenorul Părinților, Mirela Retegan și Gáspár György abordează un subiect extrem de important și dificil în același timp.

Cum le spunem părinților noștri când nu ne place ceva din ceea ce fac ei? Cum să acceptăm că nici copiilor noștri nu le place întotdeauna ceea ce facem noi? Două întrebări grele, care ne pun pe gânduri.

Copiilor nu le place întotdeauna comportamentul pe care îl avem față de ei, atitudinea de care dăm dovadă în interacțiunea cu ei sau acțiunea propriu zisă prin care îi ,,obligăm” să facă ceva. Interpretarea pe care o au părinții, de foarte multe ori, schimbă mesajul în sine.

Exteriorizarea emoțiilor prin comunicare este extrem de importantă pentru un copil, fiindcă acest lucru dă dovadă că tu, părintele, îi înțelegi și accepți sentimentele.

Mirela și Gáspár fac un joc de rol, se pun în ipostaza mamă-copil și oferă un exemplu concret prin care poți gestiona o situație dificilă, ca atunci când cineva îți spune direct că nu îi place ceva la tine.