Confidenţialitate

Antony Blinken s-a întâlnit luni cu Xi Jinping în încercarea de a repara legăturile dintre SUA și China | AUDIO

Vizită crucială în China a unui înalt oficial american. Secretarul de stat Antony Blinken s-a întâlnit azi cu președintele Xi Jinping într-o posibilă încercare de a repara legăturile dintre Statele Unite și China, periclitate de apariția unui balon de supraveghere chinezesc pe teritoriul american la începutul anului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Este prima vizită pe care un secretar de stat american o face liderului chinez din 2018, iar discuțiile dintre cei doi sunt considerate un test pentru detensionarea relațiilor.

Cele două delegații au stat față în față la o masă lungă împodobită cu flori de lotus roz, titrează Reuters. Televiziunea chineză transmite că Xi Jinping și Antony Blinken au avut discuții sincere și aprofundate, iar președintele chinez i-a transmis oficialului american speranța că această vizită va aduce contribuții pozitive la stabilizarea relațiilor dintre cele două țări.

Potrivit Reuters, discuțiile nu au părut să arate progrese în depășirea diferențelor pe care Beijingul și Washingtonul le au legate de statului Taiwanului, drepturile omului sau legăturile strânse ale Chinei cu Federația Rusă.

Întâlnirea dintre Blinken și Xi Jinping ar putea facilita un summit între președinții chinez și cel american spre finalul anului.

Sursa foto: Twitter / Secretary Antony Blinken

Citește și: Președintele sud-african a sosit la Sankt Petersburg pentru o întrevedere cu Vladimir Putin