Confidenţialitate

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, întâlnire cu Emmanuel Macron, la Paris. Pe agenda discuțiilor, sprijinul pentru Ucraina | AUDIO

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, ajunge săptămâna aceasta în Franţa pentru a discuta în special despre sprijinul acordat Ucrainei, a anunţat Departamentul de Stat de la Washington. Oficialul american va fi primit de preşedintele Emmanuel Macron la Paris.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vizita șefului diplomaţiei americane Antony Blinken are loc în plină intensificare a loviturilor ruseşti în Ucraina şi într-un moment în care Kievul le cere aliaţilor săi occidentali mai multe sisteme moderne de apărare aeriană Patriot.

De partea americană, ajutoare militare de zeci de miliarde de dolari pentru Ucraina sunt blocate în prezent de opoziţia republicană din Congres.

Este o vizită rară la Paris a secretarului de stat american, un vorbitor perfect de limba franceză, care nu a mai fost în Hexagon de aproape doi ani, notează agenția France Presse.

Un alt subiect de discuții va fi situația din Fâşia Gaza.

După Paris, Antony Blinken va merge miercuri la Bruxelles pentru a participa la o reuniune a omologilor săi din NATO, cu ocazia celei de-a 75-a aniversări de la crearea Alianţei Nord-Atlantice, pe 4 aprilie.

La reuniunea respectivă va fi pregătit summitul liderilor Alianţei de la Washington, în iulie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Alegeri locale în Turcia. Partidul de opoziție câștigă teren la Istanbul şi Ankara și în alte orașe din țară. Reacția lui Recep Tayyip Erdogan | AUDIO