Confidenţialitate

Antony Blinken a cântat la chitară într-un bar din Kiev, pentru a omagia lupta ucrainenilor contra Rusiei: „Ei luptă nu numai pentru o Ucraină liberă, ci şi pentru o lume liberă” | AUDIO

Cunoscut ca un amator de chitară şi rock, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a cântat marți seară, 14 mai, într-un bar din Kiev, „Rockin’ in The Free World”, de Neil Young, ca un omagiu adus luptei ucrainenilor în faţa invaziei ruse. Vizita lui Antony Blinken a avut scopul de a linişti ţara cu privire la ajutorul militar al Washingtonului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aflat marți într-o vizită surpriză în capitala Ucrainei, unde a continuat să arate sprijinul Statelor Unite pentru Ucraina în faţa „agresorului rus”, Antony Blinken a încheiat o zi intensă de întâlniri oficiale, inclusiv cu preşedintele Volodimir Zelenski, cântând la chitară şi fredonând această melodie legendară într-un bar situat în subsolul Kievului.

„Ştiu că este o perioadă foarte, foarte dificilă. Soldaţii voştri, cetăţenii voştri, în special în nord-est, la Harkov, suferă foarte mult. Dar ei trebuie să ştie, voi trebuie să ştiţi, că Statele Unite sunt cu voi, că o mare parte a lumii este cu voi”, a spus el înainte de a începe să cânte.

„Ei luptă nu numai pentru o Ucraină liberă, ci şi pentru o lume liberă, iar lumea liberă este cu voi”, a adăugat Antony Blinken, acompaniind un grup de muzicieni punk/jazz.

Barul în care a cântat Antony Blinken este unul dintre numeroasele baruri subterane din centrul Kievului, situat lângă celebra Piaţă Maidan.

Secretarul de stat american a mâncat pizza alături de omologul său ucrainean Dmitro Kuleba, într-o pizzerie fondată de un veteran al războiului cu Rusia, apoi s-a plimbat prin Piaţa Maidan înainte de a se îndrepta către o cafenea pentru a discuta cu activişti anti-corupţie.

Sursa foto: X / Antony Blinken

Citește și: Actualul guvern al Germaniei nu ia în calcul reintroducerea serviciului militar obligatoriu, după modelul suedez. Cancelarul Olaf Scholz: „Acest lucru nu ar mai merge” | AUDIO