Confidenţialitate

Antonina Radu, angajata ISU care a făcut controale în Clubul Colectiv, a fost arestată preventiv

Curtea Militară de Apel a admis contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în dosarul privind eliberarea avizelor pentru clubul din Capitală.

În acelaşi caz, instanţa i-a respins contestaţia lui Petrică George Matei, cel de-al doilea pompier, aşa încât acesta rămâne în arest.

Decizia luată de Curtea Militară de Apel este definitivă.

Tribunalul Militar Bucureşti decisese, marţi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a căpitanului George Matei şi plasarea în arest la domiciliu a colegei sale, Antonina Radu. Instanţa a fost mai blândă față de aceasta întrucât are în îngrijire o fiică minoră şi un frate de 42 de ani fără niciun venit, cu handicap psihiatric accentuat.

Decizia a fost însă contestată de inspectorii ISU şi de DNA, în cazul Antoninei Radu.

Cei doi sunt acuzaţi de abuz în serviciu privind eliberarea avizelor pentru Clubul Colectiv.

Cu bună știință, ofițerii inspectori nu și-au îndeplinit obligațiile legale, deși știau că în locul respectiv se desfășurau activități specifice unui club fără a deține aviz/autorizație de securitate la incendiu, se arată în ordonanţa de reţinere.

Mai mult, anchetatorii spun că cei doi angajaţi ISU puteau să estimeze riscurile la care se expuneau persoanele care intrau în Clubul Colectiv.

Or, în loc să facă toate demersurile pentru a elimina aceste riscuri, aceștia au acţionat în sens contrar, colaborând cu societatea controlată pentru acoperirea deficienţelor care, în final, au adus la dezastrul din 30 octombrie 2015 , arată procurorii.

În urma incendiului din 30 octombrie, de la clubul Colectiv, au decedat 55 de persoane, iar alte  150  au fost rănite.