Antena 3 nu isi va pierde sediul, se schimba doar proprietarul cladirii

Șefa DNA, Laura Codruța Koveși, susține că Antena 3 va putea rămâne în clădirile confiscate de stat, potrivit contractului în baza căruia postul tv deja folosește spațiul.

Procurorul-șef al DNA vine cu precizări în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, după ce ieri, 2000 de persoane au protestat alături de jurnaliștii Antena 3, în ceea ce aceștia din urmă au numit ‘o plimbare în jurul Palatului Cotroceni.’ Realizatorii și telespectatorii Antena 3 au vrut să își arate astfel nemulțumire față de hotărârea judecătorească de confiscare a clădirilor și terenurilor în care funcționează Antena 3, decizie pe care o consideră o încercare de ‘suprimare’a postului.

Laura Codruța Koveși subliniază că Antena3 nu are nicio calitate în această speță și niciun jurnalist sau angajat al trustului Intact nu a fost implicat în dosar.

Instanța a decis vineri, între altele, confiscarea sediului Grivco, al cărui chiriaș este postul Antena 3. Noul proprietar al turnului Grivco va fi statul – care este liber să continue contractul de închiriere cu Antena 3, a adăugat Koveși într-un interviu acordat cotidianului Adevărul.