Confidenţialitate

ANSVSA va controla procesatorii, comercianții și importatorii în vederea utilizării ilegale a substanţelor psihoactive, psihotrope şi stupefiante în produsele alimentare | AUDIO

În contextul anchetelor pe piața stupefiantelor, și Autoritatea pentru Siguranţa Alimentelor va controla procesatorii, comercianţii şi importatorii din țară. Va cerceta eventuala utilizare ilegală a substanţelor psihoactive, psihotrope şi stupefiante în produsele alimentare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu, declara pentru AGERPRES că instituția pe care o conduce face constant astfel de controale, dar că acum le va intensifica.

Iar Institutul de Sănătate Publică al ANSVSA colaborează cu alte structuri ale statului, pentru analize şi testări.

În următoarele 30 de zile, verificările vor viza în special importatorii, procesatorii şi depozitarii de seminţe de cânepă și mac pentru industria alimentară, fabricile de uleiuri vegetale, cele din morărit, dar şi firmele care ar putea utiliza sau vinde ilegal substanţe psihoactive, psihotrope şi stupefiante în produse alimentare de origine non-animală – mai spune șeful ANSVSA.

Controalele vin în contextul în care DIICOT a făcut săptămâna aceasta peste 120 de percheziţii în 23 de judeţe şi în Bucureşti, într-un dosar privind vânzarea unor substanțe și produse cu efecte psihoactive în dispozitive de vapat și dulciuri.

În condițiile în care substanțele respective nu erau interzise, ci doar reglementate special, cele aproape 30 de firme vizate de anchetă sunt suspectate ca nu aveau autorizaţie legală.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Traficantul de droguri prins asupra sa cu zeci de cutii de Fentanil, reținut. Se ocupa de managementul calității pentru lanțul Catena | AUDIO