ANSVSA face controalele inainte de sarbatori

Sunt verificate supermarketurile, magazinele și piețele.

Preparatele din carne de porc sunt la mare căutare pentru masa de Crăciun. Însă, carnea de porc trebuie testată trichineloscopic. De aceea, începând de luni, 8 decembrie, fiecare Direcție Județeană Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor trebuie să informeze cetățenii despre centrele unde se pot face examene trichineloscopice, precum şi programul de lucru al acestora.

Totodată, ANSVSA recomandă românilor să nu cumpere carne de porc, produse sau preparate obţinute din aceasta de la persoane neautorizate sau din spaţii neautorizate.

Potrivit legii, dacă cel care a cumpărat porcul este verificat în trafic de autorităţi şi nu prezintă documentele sanitare veterinare necesare, cumpărătorul, dar şi vânzătorul sunt pasibili de sancţiuni.

Până în apropierea sărbătorilor de iarnă, inspectorii ANSVSA vor face controale în piețe, supermarketuri și magazine.