ANSVSA: Controale în toate piețele, hipermarketurile și carmangeriile din țară

De mâine, inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor încep controale în magazine, hipermaketuri si piețe din toată țara. Ei vor să vadă cât de prezentă este bacteria E. coli (Escherichia coli) în carnea si lactatele de pe piață.

Verificările inspectorilor vin după ce tot mai multe cazuri de produse infestate cu bacteria E. coli (Escherichia coli) sunt descoperite pe piată după ce oamenii ajung la spital.

Controalele autorității Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor vor dura până la sfârșitul anului și vizează produsele din carne și lapte.

Vor fi verificate carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă, din carnea tocată şi carnea preparată, laptele crud şi produsele din lapte crud.

Inspectorii vor lua probe din unităţi de abatorizare, supermarketuri, magazine alimentare, carmangerii, măcelării, restaurante, ferme, târguri , pieţe agroalimentare şi dozatoare de lapte.

Toate probele recoltate pentru verificarea contaminării cu bacteria E. coli (Escherichia coli) vor fi transmise Institutului de Igienă şi Sănătatea Publică Veterinară pentru a fi analizate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS