Confidenţialitate

ANRE a actualizat aplicația prin care consumatorii pot compara ofertele furnizorilor de gaze naturale

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a actualizat aplicaţia unde consumatorii pot compara ofertele furnizorilor de gaze naturale.

Astfel, utilizatorii pot găsi informaţii privind documentele pentru încheierea contractelor de furnizare a gazelor naturale sau pot descărca modelul de contract.

Acum, utilizatorii aplicației pot să introducă datele referitoare la consumul lunar şi la preţul pe care îl plătesc potrivit contractului actual. Ei pot apoi să compare aceste date cu ofertele altor companii de gaze naturale.

Furnizorii de gaze naturale le pot trimite clienților ofertele personalizate, în funcție de nevoile fiecăruia, sau anumite reduceri pe o perioadă de timp.

În altă ordine de idei, un ordin al Autorității Naţionale de Reglementare în Energie, aflat încă la stadiul de proiect, obligă furnizorii de energie electrică și gaze să dea înapoi sumele încasate pentru consumul estimat.

Așadar, în cazul în care ați plătit facturi la energie și gaze pe baza consumului estimat, iar, în factura de regularizare apare că ați plătit mai mult cu cel puțin 100 de lei față de consumul real, furnizorul trebuie să vă dea banii înapoi.