ANPC: Sunt verificate sortimente de apă din toate marile magazine din țară

Inspectorii de la Protectia Consumatorilor verifică apa vandută de marile magazine din toată țara. Deja au fost prelevate probe, iar zilele următoare sunt așteptate rezultatele analizelor. Vă reamintim, Autoritatea Pentru Protectia Consumatorilor a anuntat ca cinci sortimente de apa de masa si apa de izvor – vandute de supermarketuri – sunt pline de germeni.

Apa de masa si de izvor cu un numar foarte mare de germeni, asta au gasit inspectorii de la Protectia Consumatorilor in mai multe supermarketuri din Capitala Asa ca, din magazinele din Capitala au fost retrase de la vanzare Winny – apă izvor plată îmbuteliată în PET-uri cu de 2 litri, Aro – apă de masă necarbogazoasă îmbuteliată tot în PET-uri de 2 litri, Calipso – apă de izvor îmbuteliată în PET-uri de 6 litri, Izvorul Zânelor – apă de izvor plată îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri și Aqua Queen – apă de izvor îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 5 litri. Directorul Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor, Paul Anghel, anunta ca sortimentele de apa din toate marile magazine din tara sunt verificate, iar rezultatele vor fi anuntate in zilele urmatoare.

Paul Anghel afirma ca inspectorii ANPC au verificat din nou producatorii cu probleme, pentru a vedea daca in continuare produsele lor ar putea pune in pericol sanatatea consumatorilor.

Analizele au arătat că cele cinci sortimente de apă de masă și de izvor retrase de la vanzare conțin un numar mare de germeni, și de până la 200 de ori peste limitele normale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS