Confidenţialitate

Recomandările ANPC în privința cumpărăturilor de Ziua Îndrăgostiților. La ce trebuie să fiți atenți când cumpărați bijuterii, dulciuri sau cosmetice | AUDIO

„Aveți grijă de unde cumpărații bijuterii de Sfântul Valentin – este sfatul transmis de Protecția Consumatorilor pentru cei care vor să ofere cadouri de Ziua Îndrăgostiților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă vreți să-i oferiți persoanei iubite o bijuterie fină din aur, argint sau bătută cu pietre semipreţioase, ar fi bine să o cumpărați numai din magazine autorizate care vând astfel de produse, transmite Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor.

O bijuterie „din argint” vândută la colţ de stradă şi care costă câţiva lei nu poate fi din argint, susține directorul general ANPC.

Horia Constantinescu, ANPC, în control la diferite magazine de bijuterii în ianuarie 2024

În ianuarie – președintele Autorității, Horia Constantinescu – a mers în control la diferite magazine de bijuterii. Unii comercianți nu afișau gramajul corect.

Horia Constantinescu, ANPC: „Ce gramaj avem aici? Ce reprezintă acest gramaj?”

Comerciant: „6,07 grame”.

Horia Constantinescu, ANPC:De?”.

Comerciant: „De grame…”.

Horia Constantinescu, ANPC:De grame de?”.

Comerciant: „De… bijuterie…”.

Horia Constantinescu, ANPC:De bijuterie? Bun…”.

Recomandările ANPC în privința dulciurilor și cosmeticelor pentru Ziua Îndrăgostiților

Atenție și la bomboane și ciocolată: trebuie evitată cumpărarea de la vânzători ambulanţi, chiar dacă preţul oferit este comparativ mai mic.

Iar dacă alegeți să oferiți de Valentine’s Day cosmetice – trebuie să vă interesați înainte. Ar putea să facă mai mult rău decât bine – pentru că unele produse sunt contrafăcute.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: ANM: Temperaturi peste normalul perioadei în București. Precipitații și intensificări ale vântului în Dobrogea, Transilvania și Moldova