Confidenţialitate

ANPC: Apă de colonie, vândută ca dezinfectant de mâini

În urma unei acțiuni de supraveghere a pieței desfășurate de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, la sfârșitul săptămânii trecute, pe raza municipiului București, au fost descoperite la comercializare produse sub marca ”Kolonya – eau de cologne”, prezentate drept ”dezinfectant de mâini”.

ANPC anunță că a dispus tuturor structurilor sale teritoriale, un control pe această temă, pentru a se depista toate produsele similare care s-ar putea afla la vânzare pe cuprinsul întregii țări.

La nivelul Capitalei, a fost identificată o companie care avea la vânzare produsul ”Kolonya – eau de cologne”, care prezenta o etichetă suplimentară suprapusă, care îl înfățișa publicului drept ”dezinfectant de mâini”.

“Fapta constatată de comisarii de la structura bucureșeană a ANPC încalcă prevederile Legii 363/2007 art. 6 alin.1 lit.b, fiind o practică înșelătoare față de consumatori. Astfel, s-a dispus operatorului economic încetarea practicii neloiale, în conformitate cu art. 13 din Legea 363/2007, precum și aplicarea unei amenzi contravenționale în valoare de 10.000 lei”, potrivit Autorității.

ANPC precizează că va reveni cu datele finale ale controlului pe această temă, la nivelul întregii țări.