Confidenţialitate

ANPC a descoperit mai multe piscine periculoase în Delta Dunării | VIDEO

Piscine periculoase descoperite de ANPC, în Deltă. Firma Lacul Violet S.R.L din Murighiol a primit două amenzi contravenționale, în valoare de 35.000 lei și a fost oprită temporar folosirea piscinei și a toboganelor, până la remedierea deficiențelor. S-a propus și închiderea temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni.

Comisarii Comandamentului Delta Dunării au constatat că apa din piscină era infestată cu bacilul pioceanic – potrivit ultimului buletin de analiză realizat de DSP. Concentrația de clor din apa era mult sub nivelul prevăzut de legislație pentru dezinfecție iar ph-ul apei era mult peste normal.

Nu era marcată adâncimea bazinului, lipseau balustradele de la treptele de acces si nu exista un responsabil care să noteze din 3 in 3 ore în registru operațiunile de determinare a parametrilor fizico-chimici ai apei, si sa efectueze operațiuni de primenire a apei.

De asememea, regulamentul afișat nu indica numărul maxim de persoane care puteau fi prezente simultan în piscina.

Pentru tobogan, nu era afișat un regulament de utilizare iar firma nu a prezentat documente din care să reiasă durata medie de folosire și nici efectuarea unor analize de risc.