ANPC: 10% din produsele ecologice nu sunt etichetate corespunzător

         Produse ecologice….și nu prea – 10% din aceste preparate nu sunt etichetate corespunzător, susține Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor.

Controalele ANPC realizate luna trecută au scos la iveală că multe produse vândute drept ecologice nu au pe etichete informații necesare.

Au fost verificate peste 300 de operatori economici: aproape jumătate dintre ei încălcau legea, se arată în raportul ANPC.

 

În timpul controalelor – realizate în perioada 14-17 aprilie – au fost verificate aproximativ 27 de tone de produse alimentare ecologice.

3 tone din aceste produse nu se încadrau în prevederile legale privind protecția consumatorului, susține ANPC.

Inspectorii au retras de la vânzare 36 de kg de produse alimentare ecologice expirate și au fost aplicate aproape 170 de amenzi.

Preşedintele ANPC, Marius Dunca, spune că trebuie să citim cu atenție eticheta produselor ecologice: între altele, pe etichetă trebuie să scrie locul unde s-a cultivat materia primă agricolă.

Spre exemplu, la Cluj au fost găsite bomboane cu BIO echinaceea, dar și un energizant cu lăstari, alge și germeni. Numai că aceste ingrediente nu erau obținute într-un sistem 100% ecologic.