Confidenţialitate

ANP: Pentru a rezolva problema supraaglomerării penitenciarelor, 8500 de deținuți ar trebui eliberați

Directorul ANP, Marius Vulpe spune că 8.500 de deţinuţi ar trebui să plece din penitenciare sau să le fie construite locuri de cazare pentru a reduce supraaglomerarea din închisori. Precizările au fost făcute după dezbaterea de la Ministerul Justiției pe tema celor două ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea codului penal.

Marius Vulpe atrage atenția că aproape jumătate dintre cei eliberați din închisoare recidivează.

“Nu există nicio garanţie că un om care a comis o infracţiune nu o va mai face încă o dată. Putem astăzi doar să discutăm despre statistici. O statistică ne arată că în penitenciar sunt circa 40/45%dintre cei condamnaţi anterior care au mai comis infracţiuni, adică recidivişti”, a spus Marius Vulpe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ce vor decide guvernanții vom pune în aplicare – a precizat șeful  Administrației Naționale a Penitenciarelor, care a evitat să spună dacă ar fi sau nu oportună o lege a grațierii.

“Administraţia Naţională a Penitenciarelor doar a oferit datele statistice privind supraaglomerarea din penitenciare, condamnările CEDO, privind plângerile deţinuţilor, sumele alocate şi posibilităţile de rezolvare a acestei probleme pe viitor. În funcţie de concluziile care se trag şi de modalitatea de promovarea a acestor acte normativ, ANP le va pune în aplicare”, a declarat Marius Vulpe.