ANOFM: Linie telefonică pentru persoanele interesate de șomajul tehnic

Începând cu data de 14 aprilie, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă pune la dispoziţia cetăţenilor un nou număr de telefon (021-444-0000), la care aceştia pot suna pentru a obţine informaţii despre şomajul tehnic şi facilităţile acordate prin prevederile Legii nr.19/2020.

Linia telefonică optimizează serviciul de informare efectuat de ANOFM, scurtând timpii de aşteptare.

Astfel, încă din faza de iniţiere a apelului, cetăţenii vor putea fi repartizaţi în funcţie de categoria în care se încadrează.

Call-centerul va funcţiona între orele 09.00 – 16.00, de luni până joi, şi vinerea între 09.00 – 13.00.

ANOFM reaminteşte faptul că angajatorii au la dispoziţie platforma digitală https://aici.gov.ro pentru încărcarea documentelor necesare acordării şomajului tehnic pentru angajaţii cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă din iniţiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, cu modificările şi completările ulterioare.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă susține că va depune, în continuare, toate eforturile şi demersurile necesare, astfel încât toate solicitările din partea cetăţenilor să fie rezolvate într-un timp cât mai scurt.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS