ANOFM / Cea mai mare indemnizatie de somaj din 2014 – 7.100 lei/luna / Incasata de un fost director

Anul trecut au fost înregistrate 10 dosare de șomaj cu un cuantum al indemnizației mai mare sau egal cu 3 mii de lei – cele mai multe fiind în Capitală.

Cea mai mare indemnizaţie de şomaj acordată anul trecut a fost de 7.103 lei și a fost încasată de un fost director general al unei societăţi comerciale din Capitală, potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

De asemenea, un şef de serviciu din Braşov, ajuns şomer, a încasat lunar aproximativ 5.300 de lei, iar un fost director de bancă, aflat în aceeaşi situaţie, a primit lunar peste 4.700 de lei.

Potrivit ANOFM, indemnizațiile de șomaj de peste 3 mii de lei au revenit unor șomeri care au ocupat funcții de conducere în diverse societăți: printre ei, un contabil-șef, un manager ieșean dar și manageri de proiect.

Potrivit legii, indemnizația de șomaj se acordă, pe perioade stabilite diferențiat, în funcție de perioada angajării.

Spre exemplu, se acordă timp de şase luni pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, nouă luni pentru cele cu un stagiu de cotizare de cel puţin cinci ani şi 12 luni pentru cei care au cotizat o perioadă mai mare de 10 ani.