Confidenţialitate

ANM: Weekend cu vreme caldă în toată țara

Un val de aer cald străbate România, iar temperaturile cresc până aproape de 28 de grade în aproape toată țara în acest weekend.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că și săptămâna viitoare temperaturile vor fi peste valorile normale ale perioadei. În toată țara va fi vreme frumoasă, cu temperaturi peste cele normale acestei perioade, iar cerul va fi senin în toate regiunile, inclusiv în Capitală, notează Mediafax.

„În acest weekend, vremea va fi frumoasă și din ce în ce mai caldă, cu unele înnorări trecătoare. Vântul va suflă slab până la moderat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse sâmbătă între 17 și 25 de grade, mai scăzute în special în estul Transilvaniei și în zona Litoralului, iar cele mai ridicate valori se vor înregistra în partea de sud și vest. Duminică și mai cald, vor fi temperaturi maxime între 19 și 28 de grade, cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei și pe Litoral, cele mai ridicate în partea de sud a țării”, a declarat Alina Șerban, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

În Capitală, temperaturile maxime vor fi în jurul valorii de 27 de grade Celsius și izolat e posibil să apară ceața.

Meteorologii spun că la munte și pe litoral vremea va fi în general frumoasă, cu cer mai mult senin, fără precipitații.

Creșterea temperaturilor este pusă pe seama unui val de aer cald care străbate în această perioadă țara noastră.

Potrivit Alinei Șerban, începutul săptămânii viitoare va fi caracterizat de temperaturi ridicate și nu sunt preconizate precipitații.