Confidenţialitate

ANM: Toamna vine cu temperaturi mai mari decât cele obișnuite

În zonele din sudul, sud-estul și vestul tării, vor fi temperaturi mai mari decat cele normale, arată datele Administrației Naționale de Meteorologie.

Precipitațiile vor fi puține în majoritatea regiunilor, dar se vor apropia de valorile normale în octombrie. Ploi mai multe vor fi în luna noiembrie, în regiunile centrale și estice.

În luna septembrie, valorile termice medii vor fi de pană la 19 grade în Dobrogea, de 18 grade în Banat și Crișana și de până la 16 grade Celsius în Muntenia, Oltenia și Transilvania. Tot luna aceasta, vor fi ploi puține, cu excepția regiunilor nordice și centrale unde, local, vor fi apropiate de valorile normale pentru această perioadă, arată datele meteorologilor de la ANM.

Pentru luna octombrie, meteorologii estimează că temperaturile medii se vor situa peste cele normale în sud, sud-est și local în vest. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zonă Transilvaniei și Maramureș (10 grade Celsius), iar valori termice medii între 10 și 13 grade Celsius vor fi în Muntenia, Banat, Crișana și Moldova și 14 grade în Dobrogea.

Cantitătile totale de precipitații vor fi, în octombrie, apropiate de mediile multianuale. Temperaturi mai mari vor fi și în noiembrie, în sudul, sud-estul și vestul tării și apropiate de normal în rest.

Temperaturile medii vor fi de până la 5 grade Celsius în Moldova, Transilvania și Maramureș, pană la 6 grade în Oltenia, Muntenia și Crișana, pană la 7 grade Celsius în Banat, iar în Dobrogea de 8 grade Celsius. Datele ANM arată că în noiembrie, va ploua mai mult în regiunile centrale și estice.