Confidenţialitate

ANM: Temperaturile scad de joi, iar vremea se răcește în România la finalul săptămânii | AUDIO

Vremea se răcește în toată țara spre finalul acestei săptămâni. De joi, vor scădea temperaturile inclusiv în sudul țării. La munte va ninge, iar în restul zonelor vor fi ploi, spune directoarea Administrației Naționale de Meteorologie – Elena Mateescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Maximele nu vor mai depăși 12, posibil 13 grade Celsius. Minime spre -4, până la cel mult 3-4 grade, cu cele mai coborâte valori, desigur, în zonele depresionare. Din punct de vedere al precipitațiilor, deja de joi o să consemnăm precipitații predominant sub formă de ninsoare în zona montană, dar și în zonele deluroase. Cu siguranță acestea vor fi mixte. În rest, ploi”, a spus Elena Mateescu.

Elena Mateescu, directoarea ANM: Temperaturile nu vor depăși 6-7 grade Celsius săptămâna viitoare

Vremea va fi rece pentru data din calendar și la începutul săptămânii vitoare – temperaturile maxime ar urma să nu fie mai mari de 6 grade Celsius.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Săptămâna viitoare estimările indică, de asemenea, o probabilitate ridicată ca în parte de est a țării să înregistrăm valori mai coborâte, în timp ce în restul țării valori de temperaturi apropiate de normal. Dacă ar trebui să înregistrăm în medie valori de până la 10-12 grade, este posibil ca maximele pe parcursul săptămânii viitoare, în special în Moldova, să nu depășească 6-7 grade”, a adăugat Elena Mateescu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: RAR, despre obligativitatea echipării mașinilor cu anvelope de iarnă