ANM: Primavara calda, dar ploioasa

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna mai.

În prima lună de primăvară, temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei în sud și sud-est. Termometrele vor arăta de la minus 1 grad în Moldova până la 7 grade în Banat și Oltenia. Luna martie vine cu precipitații abundente în aproape toată țara.

În aprilie, valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice în sud-estul țării și se vor situa sub normalul perioadei în restul regiunilor. Temperaturile medii vor fi între 5-6 grade în Moldova și Transilvania și 11-12 grade în vestul țării. În ceea ce privește precipitațiile, cantitățile vor fi apropiate de mediile multianuale. Va ploua mai mult în centru și nord.

În luna mai, temperaturile vor urca până la 18 grade Celsius. Mai cald va fi în Banat, Oltenia și Muntenia. Nu scăpăm de ploi nici în mai. Vor fi precipitații însemnate cantitativ în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face regiunile sud-estice și sudice.