ANM: Ploi şi vijelii în 13 judeţe, până marţi dimineaţa

ANM a emis o informare meteo ce vizează ploi torențiale, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină, în vigoare până miercuri seara. De asemenea, începând de luni, ora 18.00, 13 județe din nordul, vestul și sud-vestul țării intră sub averizare cod galben de ploi și vijelii.

Potrivit informării meteo valabilă de luni ora 16.00 până miercuri ora 23.00, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

Totodată, începând de luni, ora 18.00, până marți la ora 6.00, ANM a emis cod galben pentru județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara.

Luni seara și în noaptea de luni spre marți, instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în Banat, vestul și nordul Olteniei, Crișana, Maramureș și vestul Transilvaniei, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS