ANM: Ninsori în aproape toată țara, de vineri noapte

Meteorologii au emis o informare de ninsori la munte și în majoritatea regiunilor , valabilă din această noapte (vineri spre sâmbătă)de la ora 20, până sâmbătă la ora 08 dimineața.

În noaptea de vineri spre sâmbãtã  în zonele montane va ninge şi se va depune strat nou de zãpadã.

În Maramureş şi în Transilvania vor predomina ninsorile, în Moldova vor fi precipitaţii mixte şi local se va forma gheţuş sau polei.

O altă informare meteo intră în vigoare sâmbătă de la ora 15:00 și expiră duminică la ora 06 dimineața. Meteorologii așteaptă ploaie, lapoviţã şi ninsoare şi vânt moderat în Muntenia şi Dobrogea, intensificãri ale vântului la munte, local ninsori viscolite în Carpaţii Meridionali şi de Curburã

Se va depune un strat de zăpadă și în București.

Din a doua parte a zilei de sâmbãtã, 20 ianuarie, va ploua și în sud şi sud-est, inclusiv în Capitală. 

În Muntenia şi în Dobrogea ploile vor fi în general moderate cantitativ, ploaie şi lapoviţã la început, iar în cursul serii şi al nopţii predominant ninsoare, astfel cã se va depune strat nou de zãpadã în medie de 4…8 cm, local în jurul a 10 cm.

În zona montanã, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, temporar va ninge.

Vântul se va intensifica în cursul nopţii de sâmbãtã spre duminicã (20/21 ianuarie) la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, local viscolind sau spulberând zãpada, iar în sud şi sud-est va deveni moderat, cu intensificãri de pânã la 40-45 km/h local în Dobrogea.
Din a doua parte a zilei de duminicã, 21 ianuarie, aria precipitaţiilor va fi în extindere în majoritatea regiunilor şi treptat vor predomina ninsorile.

Regimul termic va fi, în continuare, caracterizat de valori mai ridicate decât cele obişnuite în această perioadă din an, cu o maximă în jurul a 4 grade Celsius şi o minimă cuprinsă între de -2 grade şi -1 grad Celsius.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS