Confidenţialitate

ANM: O masă de aer încărcată cu praf saharian va ajunge din nou deasupra României | AUDIO

O nouă masă de aer încărcată cu praf saharian va ajunge marți, 16 aprilie, deasupra României. Depunerile de praf vor fi vizibile în zonele şi intervalele cu ploaie, potrivit ANM.

Oana Catrina, meteorolog ANM: „Depunerile de praf vor fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Începând din această după-amiază și până joi, de dimineață, această circulație a aerului va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu praf de origine sahariană către partea de sud-est a Europei, implicit și deasupra României, iar depunerile de praf vor fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua”, a precizat Oana Catrina, meteorolog ANM.

În noaptea de miercuri spre joi, masa de aer se va deplasa spre Marea Neagră şi Ucraina, a mai transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

ANM a emis, marți dimineaţă, și o avertizare cod galben de vreme severă, valabilă din această după-amiază până mâine, la ora 15:00.

În mai multe judeţe din Banat, sudul Crișanei, Transilvania, dar și în zonele montane, specialiştii anunţă ploi torenţiale şi vânt puternic, izolat vijelii și grindină.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Bărbat reținut de DNA după ce a cerut mită 20.000 de euro de la ruda unei persoane trimise în judecată, în schimbul unei promisiuni de ajutor | AUDIO