Confidenţialitate

ANM: Coduri portocalii și galbene de ninsori

Avertizare Cod portocaliu de ninsori abundente pentru Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali. Va ninge, de-asemenea și în restul Carpaților, dar și  jumătatea de vest şi în nordul ţării. Pentru regiunile din urmă, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două atenţionări Cod galben de ninsori.

Avertizările meteo sunt valabile până luni, la ora 15.

Unde va fi  Cod portocaliu – în Munţii Apuseni, în nordul Carpaţilor Orientali şi în zonele submontane aferente –  va ninge abundent şi se va depune strat consistent de zăpadă – spun meteorologii.

Local şi temporar vântul va avea intensificări la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h. Va fi viscol, vizibilitate scăzută şi zăpadă troienită.

12 judeţele se află sub Cod portocaliu de ninsori abundente: Hunedoara, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Sălaj, Maramureş, Bistriţa – Năsăud, Mureş, Harghita, Suceava şi Neamţ.

De asemenea, în perioada 26 februarie, ora 18:00 – 27 februarie, ora 15:00, în Banat, Crişana, Maramureş, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în jumătatea de nord a Moldovei va fi Cod galben. Și aici va ninge şi se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 şi 20 cm.

Pe arii restrânse vor fi chiar și depuneri de polei.