ANM: Cod portocaliu de ninsori și viscol în 9 județe, de sâmbătă dimineață. Cod Galben de vreme rea în 18 județe până duminică

Meteorologii au emis o atenţionare Cod portocaliu de ninsori şi viscol, valabilă de sâmbătă dimineaţă, în nouă judeţe și o avertizare Cod galben de ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului ce vor afecta zone din 18 judeţe până duminică seară.

De sămbătă, ora 6:00, şi până duminică, ora 12:00, va fi în vigoare o atenţionare Cod portocaliu de ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă şi viscol în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, precum şi în zona de munte a judeţelor Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova. În aceste zone va ninge abundent şi se vor cumula peste 60 – 70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. De asemenea, în zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăşi 70 km/h.

Iar de vineri seară de la ora  23:00, pâmă duminică la ora 18:00, în Banat, cea mai mare parte a Crişanei, vestul şi sudul Transilvaniei, vestul şi nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali, Occidentali şi de Curbură va fi Cod galben de precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune strat consistent de zăpadă. Local, se vor cumula 25 – 30 l/mp şi, izolat, 40 – 50 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar şi în regiunile sudice şi sud-vestice, unde va atinge în general de 45 – 50 km/h.

Totodată, de vineri seară ora 19:00, până duminică la ora 18:00, va fi în vigoare o informare generală de vremea rea. În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă (15 decembrie) în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi, local, în Transilvania vor fi precipitaţii mixte şi se va forma polei. Local, precipitaţiile vor fi importante cantitativ.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS