Confidenţialitate

ANM: Cod galben de viscol în 27 de județe ale țării. Vântul va sufla cu peste 100 km/h în unele zone | AUDIO

Sunt vizate zonele montane, iar avertizarea este valabilă începând de joi dimineață până vineri seară, spun meteorologii DIN CADRUL anm.

Începând de joi, de la 06:00 și până vineri la 20:00, în regiunile montane din 27 de județe, vântul va sulfa cu sufla cu putere și va spulbera zăpada, a spus la Europa FM, Mihaela Raicu de la Administrația Națională de Meteorologie:

„Vor fi intensificări, cu viteze de peste 70-80 de km/h iar la altitudini mari vântul va sufla tare, cu peste 100 de km/h, temporar va fi viscul, cu vizibilitatea scăzută. Se prognozează ca în masivele nordice, acolo ninsorile să fie moderate cantitativ, un strat undeva spre 10 centimetri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vântul va crea probleme și în alte zone ale țării, dar va avea o viteză mai mică. În plus, temperaturile se mențin ridicate pentru această perioadă. Din nou, meteorologul Mihaela Raicu:

„Maximele pentru mâine se vor încadra între 6 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est. În orele dimineții vor fi condiții de ceață, cu o probabilitate mai ridicată în sudul, sud-vestul țării.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru începutul lunii martie, meteorologii spun că temperaturile se vor menține ridicate pentru începutul primăverii, dar nu exclud să mai fie episoade de viscol, la munte.

Autor: Florentina Mihăiță

Citește și: Toți senzorii de poluare din București au fost pe roșu. Garda de Mediu spune că nu a primit sesizări privind arderi ilegale | AUDIO