ANM anunta vreme calda pana pe 7 septembrie

În următoarele două săptămâni ploile vor fi izolate şi reduse cantitativ, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie.

Vremea va fi caldă atât în ultima săptămână din august, când se vor înregistra temperaturi între 26 şi 31 de grade în Muntenia, cât şi la începutul lunii septembrie, când vor fi 22-24 de grade.

În următoarele două săptămâni ploile vor fi izolate şi reduse cantitativ, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie, care a publicat prognoza meteo pentru perioada 25 august – 7 septembrie.

În Dobrogea, valorile termice se vor menţine apropiate de cele normale ale perioadei. În săptămâna 25-31 august vor fi temperaturi maxime de 25-26 de grade, până la aproximativ 28 de grade în jurul datei de 27 august. La începutul lunii septembrie, temperaturile se vor menţine în jurul a 27 de grade, dar spre sfârşitul intervalului ar putea să scadă până spre 25 de grade. În timpul nopţii se vor înregistra temperaturi în jurul a 17 grade. În cele două săptămâni s-ar putea să plouă doar în jurul datei de 2 septembrie.

În Muntenia, în săptămâna 25-31 august se vor înregistra temperaturi medii de 26-28 de grade, putând ajunge până la 31 de grade în jurul datei de 27 august. Şi în săptămâna 1-7 septembrie se vor menţine temperaturile în jurul valorii de 27-28 de grade, iar spre sfârşitul intervalului ar putea să scadă până spre 25 de grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi uşor mai ridicată în jurul datei de 28 august şi după data de 2 septembrie, iar în rest se va menţine scăzută.

În Banat, temperaturile se vor menţine în jurul celor normale pentru această perioadă. În primele zile ale intervalul de prognoză va fi o creştere uşoară a temperaturilor, respectiv până 26-27 de grade cele maxime şi spre 15 grade cele minime. Aceste valori se vor menţine, în general, până la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză, când temperatura maximă va începe să scadă uşor şi treptat, până la 23-24 de grade şi 13 grade cea minimă. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în a doua săptămână, în special în intervalul 1-4 septembrie. În această săptămâna, şansele de ploaie vor fi în general reduse, iar vremea se va menţine predominant frumoasă, exceptând ziua de 27 august, când local vor fi averse.

În Crişana, în săptămâna 25-31 august vor fi temperaturi în creştere, ajungând până la 26 de grade cele maxime şi 14 grade cele minime. În săptămâna 1-7 septembrie, temperatura va scădea până la 22-23 de grade şi 12 grade noaptea. În a doua săptămână ar putea să plouă.

În Transilvania, temperaturile vor creşte până la sfârșitul acestei săptămâni până la 26 de grade. În perioada 1-7 septembrie, temperaturile din timpul zilei vor scădea uşor şi treptat, până la 22 de grade. În cursul nopţii, temperaturile se vor situa între 8 şi 13 grade până pe 1 septembrie. În 27-29 august, dar și în a doua jumătate a intervalului s-a putea să plouă, iar în jurul datei de 2 septembrie este posibil să se cumuleze cantităţi de apă mai importante.

În Maramureş vor fi temperaturi în jurul celor normale pentru această perioadă. În această săptămână, temperaturile vor creşte de la 23 până la 25-26 de grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va scădea spre 22 de grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor se va menţine pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai mare în a doua săptămână, în special în jurul datei de 2 septembrie, când aversele vor fi mai importante cantitativ.

În Moldova, în primele zile ale intervalului, temperaturile vor fi în creştere, ajungând la 27-28 de grade. În perioada 1-7 septembrie, maximele se vor situa între 23 şi 26 de grade. În cursul nopţii vor fi temperaturi între 11 şi 15 grade. De asemenea sunt prognozate ploi slabe.

În Oltenia, valorile se vor menţine apropiate de mediile perioadei. În săptămâna 25-31 august, se vor înregistra temperaturi între 26 și 29 de grade, dar spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni, valorile termice ar putea să scadă până spre 24 de grade. În ultima săptămână din august nu vor fi ploi, iar în septembrie s-ar putea să plouă doar în intervalul 2-4.

La munte, în primele două zile ale intervalului, valorile termice vor fi în creştere, iar apoi, până în 7 septembrie, variaţiile vor fi nesemnificative şi se vor înregistra temperaturi de 16-18 grade. Probabilitatea pentru ploi, în general slabe cantitativ, va fi mai mare în zilele de 27 şi 28 august şi după data de 1 septembrie. În restul intervalului, condiţiile de ploaie sunt reduse.