Confidenţialitate

ANM anunță cod roșu de ploi abundente și grindină în localitățile din jurul Capitalei | AUDIO

ANM anunță cod roșu de ploi abundente și grindină între orele 18.00-18.30 în localitățile din jurul Capitalei. Timp de jumătate de ora, plouă abundent în Periș, Balotești, Snagov, Ciolpani, Tunari și Corbeanca.
În aproape toata țara e cod galben de instabilitate atmosferică până la 10 seara, spune meteorologul Diana Giurgiu, de la ANM:

“În prima parte a nopții, local, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, precum și în zonele montane vor fi averse ce vor avea caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat intensificări ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-30 de litri pe metrul pătrat și izolat 40-50 de litri pe metrul pătrat. Important, faptul ca astfel de fenomene vor fi în cursul serii și al nopții pe alocuri și în vestul și sud-estul țării.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În vigoare intră și un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. În județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și zona montană a județelor Prahova, Buzău și Vrancea sunt ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse, la noapte, în general, între 11 şi 21 de grade.

Foto/ Pixabay