Confidenţialitate

ANM: 29 de județe se află sub cod galben de vijelii puternice. Pericol de inundații pe râuri din 9 județe | AUDIO

Pericol de inundații pe râuri din 9 județe, până miercuri după-amiază. Hidrologii au trimis un cod galben. Şi meteorologii avertizează că vor fi averse şi vijelii în toată ţara până joi seara.

Vremea se menţine în general instabilă şi în a doua parte a acestei săptămâni, spune meteorologul Dinu Mărășoiu:

„Înseamnă averse care au și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ca urmare, se acumulează și cantități de apă mai acumulate, local 15-20 l/mp, pe arii mai restrânse 30-35 l/mp. Această instabilitate atmosferică nu se termină pe 27 mai ora 20.00, vremea se menține în general instabilă și în a doua parte a acestei săptămâni.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

29 de județe se află sub avertizare cod galben de vijelii puternice. Avertizarea intră în vigoare la ora 15.00 și durează până miercuri la ora 11.00:

„Pentru județele din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, vestul și nordul Olteniei, deasemenea toate zonele de munte, aceleași fenomene legate de instabilitatea atmosferică sunt ceva mai severe, respectiv pot să apară, în afară de descărcări electrice, și vijelii, grindină, averse și cu caracter torențial și cantități de apă mai mari, ce pot depăși chiar și 30 l/mp. În aceste zone, vântul are intensificări la munte, chiar și în absența ploilor, iar la altitudini mari și cu precădere în Carpații Meridionali, rafalele depășesc 80-90 km/h.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
X