Anii 50, 60 şi 70 – în zilele noastre

Pe 2 şi 3 noiembrie, Europa FM vă propune o porţie concentrată de hituri de legendă, cu piese Oldies but Goldies!

Europa FM dedică primul weekend din luna noiembrie muzicii speciale din anii ’50, ’60 şi ’70. Muzica rock îşi are rădăcinile în rock and roll-ul anilor ’50. În 1956 apare şi primul album Elvis Presley, care poartă numele artistului. Acesta a ajuns foarte repede pe prima poziţie în Billboard 200 şi a rămas acolo timp de zece săptămâni.

În 1954, John Lennon, elev la Quarry Bank High School, îşi adună mai mulţi colegi de şcoală alături de care formează ‘The Quarrymen’. La doar trei ani distanţă cunoaşte pe Paul McCartney. Ceea ce avea să urmeze a schimbat faţa muzicii europene. Pe 5 octombrie 1962, The Beatles, trupa care ocupă locul 1 pe lista celor 100 cei mai mari artişti ai tuturor timpurilor, lansa discul de debut cu ‘Love Me Do’ şi ‘I Love You’. Timp de un deceniu, muzica The Beatles a dominat topurile şi a aprins pasiunile adolescenţilor.

În anii 70, Benny Andersson şi Björn Ulvaeus au completat echipa cu Anni-Frid Lyngstadşi Agnetha Fältskog, rezultând senzaţia suedeză ABBA care avea să fie declarată în 1976 una din cele mai populare formaţii din lume. Au cucerit pe fanii Eurovision cu piesa ‘Waterloo’ şi ABBA reuşeşte să rămână în plazlisturile posturilor de radio din întreaga lume la mai bine de 30 de ani de la separare.

În muzică, cele trei decade cuprinse în weekendul special Europa FM reprezintă momentul în care s-au născut unele dintre cele mai influente legende muzicale ale tuturor timpurilor. Dacă Michael Jackson şi-a dezvăluit talentul muzical la vârsta de cinci ani în faţa colegilor de clasă, el a ajuns să fie recunoscut de o lume întreagă după ce a făcut echipă alături de fraţii săi în trupa Jackson 5, în 1964. La finalul anilor 60 deja Regele Muzicii Pop lansase cinci albume.