Confidenţialitate

ANI: Virgil Musta, în conflict de interese. Ar fi încheiat prin firma sa un contract de prestări servicii medicale cu spitalul „Dr. Victor Babeș” din Timișoara | AUDIO

Virgil Musta, unul dintre cei mai cunoscuți medici din perioada pandemiei de coronavirus, este în conflict de interese, constată Agenția Națională de Integritate. Firma la care doctorul este asociat și unde lucrează și fratele lui și soția ar fi încheiat un contract cu spitalul unde Musta este șef de secție. Același contract este vizat și de o anchetă DNA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Agenția Națională de Integritate l-a depistat pe medicul Virgil Musta în conflict de interese. În prezent șef al Secţiei Boli Infecţioase în cadrul Spitalului „Dr. Victor Babeș” din Timișoara, Musta ar fi încheiat prin firma sa un contract de prestări servicii medicale cu spitalul.

Conform ANI, Musta este este asociat în firma respectivă alături de fratele său, iar soția sa este medic specialist. Contractul respectiv a fost încheiat în 20 iulie 2020.

În noiembrie, DNA l-a trimis în judecată pentru abuz în serviciu în legătură cu același contract. Procurorii îl acuză că a folosit resursele spitalului „Victor Babeş” din Timişoara pentru prelucrarea de teste COVID-19 în beneficiul clinicii sale private.

Conform DNA, Musta ar fi determinat trei asistente medicale să lucreze pentru firma la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau la serviciu, la Spitalul de Boli infecțioase.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citește și: Lucian Bode a dat în judecată Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai, după ce instituția a anunțat că îi va analiza teza de doctorat | AUDIO