ANI verifica averea deputatei Elena Udrea

Oficiali din cadrul instituției au declarat pentru agenția de știri Mediafax că ANI s-a autosesizat în acest caz încă din luna octombrie a anului trecut.

Averea deputatei Elena Udrea este verificată de inspectorii Agenției de Integritate.

Aceștia vor să afle dacă sunt diferențe între documentul depus de deputată și bunurile pe care aceasta le deține.

Potrivit declarației de avere depuse de Elena Udrea în septembrie 2014, în contextul candidaturii la prezidențiale, ea ar fi dobândit în urma divorțului de Dorin Cocoș 6 terenuri în București, cu o suprafață totală de 13 mii de metri pătrați.

Deputata a mai cumpărat 18 terenuri agricole în judeţul Călăraşi și a mai trecut în declarația de avere o pătrime dintr-o ‘suprafaţă construită imobil’ şi o casă de locuit în Bucureşti, care i-a revenit tot în urma divorţului de omul de afaceri.

În document se mai menținează 2 autoturisme și bijuterii din aur și argint în valoare de 100 de mii de euro.

De asemenea, deputata a vândut anul trecut două imobile în schimbul cărora a încasat 255 de mii de euro, dar şi un autoturism de lux, în valoare de 5.000 de euro.

Elena Udrea are economii de aproximativ un milion de lei şi 85.900 de euro.

Deputata este cercetată sub control judiciar în dosarul Microsoft, pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, fiind acuzată că a dobândit bunuri despre care ştia că provin din infracţiuni.