ANI cere DNA să-l cerceteze pe primarul din Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru

Suspiciuni de corupție în cazul primarului din Târgu-Jiu. Agenția Națională de Integritate a cerut Direcției Naționale Anticorupție să-l cerceteze pe Florin Cârciumaru, între altele, pentru conflict de interese.

ANI susține că primarul din Târgu-Jiu a semnat mai multe contracte în favoarea firmei Pres Sanitas. De la această societate, fiica primarului PSD a cumpărat, în 2010, un imobil cu 70.000 de lei. Același imobil fusese achiziționat anterior, de firma respectivă, cu 270.000 de lei.

”Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la posibila săvârșire de către CÂRCIUMARU FLORIN, Primar al Mun. Târgu Jiu, a infracțiunii asimilată infracțiunilor de corupție precum și a infracțiunii de conflict de interese, întrucât, în calitate de ordonator de credite, a semnat, mai multe documente în beneficiul S.C. PRES SANITAS S.R.L. Târgu Jiu, societate de la care fiica sa, CĂLINOIU EUGENIA FLORINELA (fostă CÂRCIUMARU), a achiziționat, în anul 2010, prin mandatar CÂRCIUMARU FLORIN, un imobil la prețul de 70.200 Lei. Imobilul fusese achiziționat anterior, în anul 2007, de către această societate comercială cu prețul de 270.000 Lei. ” se arată în comunicatul ANI.

”În calitate de ordonator de credite, CÂRCIUMARU FLORIN a semnat trei programe de investiții din bugetul local, prin care s-au alocat fonduri pentru lucrarea „Rețea canalizare menajeră str. Constantin Dobrogeanu Gherea, Mun. Târgu Jiu”, precum și un contract de lucrări încheiat între Primăria Mun. Târgu Jiu și S.C. PRES SANITAS S.R.L. (11 documente întocmite pe parcursul  procedurii de achiziție, premergătoare semnării contractului de lucrări, un act adițional la acest contract, 6 documente întocmite pe parcursul procedurii premergătoare semnării actului adițional precum și 6 ordonanțări de plată). Valoarea totală a beneficiului obținut de către  S.C. PRES SANITAS S.R.L. a fost de 133.509,7 Lei (aprox. 29.446,3 euro).”, a mai precizat ANI.

Potrivit ANI, Primăria condusă de Florin Cârciumaru a semnat cu acea firmă contracte în valoare de aproape 8 milioane de euro.

 

PSD a anunțat în urmă cu câteva zile că Florin Cârciumaru va candida pentru un nou mandat la Primăria Târgu-Jiu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS