Confidenţialitate

Marea Britanie să pregătește să renunțe la autoizolarea în cazul persoanelor testate pozitiv pentru SARS-CoV-2 | AUDIO

Măsura va fi prezentată, luni, de premierul Boris Johnson în ședința de guvern, ca parte a planului său de a trăi cu pandemia COVID-19.

În prezent, în Anglia, persoanele testate pozitiv pentru coronavirus sunt obligate să stea 10 zile în izolare. Pot ieși mai devreme, dacă în a 5-a și în 6-a zi au teste negative.

Premierul britanic Boris Johnson anunțase încă din ianuarie că vrea să elimine această obligație începând cu luna martie.

De altfel, majoritatea restricțiilor au fost abrogate în Marea Britanie, de la accesul în cluburi pe bază de certificat COVID și număr limită de persoane pentru participarea la evenimente până la obligația purtării măștii de protecție.

Premierul Boris Johnson consideră că, în prezent, există suficiente arme pentru a lupta și a conviețui cu COVID.

„Campania de vaccinare a fost un succes, cu peste 90% din populația cu vârsta peste 12 ani vaccinată cu cel puțin o doză și aproape 70% cu doza booster, există suficiente teste, dar și tratamente, numărul infectărilor este în scădere, iar cel al deceselor similar cu cel înregistat într-o iarnă obișnuită”, a menționat oficialul britanic.

El este criticat însă de oamenii de știință, care recomandă prudență în relaxarea restricțiilor, dar și de laburiști care consideră că Boris Johnson, odată cu eliminarea obligației de autoizolare, îl înlocuiește pe cel mai bun apărător, cu 10 minute înainte de finalul meciului.

În ultimele 24 de ore, în Marea Britanie, au fost raportate sub 26.000 de noi infectări și 74 de decese în rândul bolnavilor de COVID.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Florentina Mihăiță

Citește și: Analist politic de la Cernăuți: Războiul dintre Rusia și Ucraina nu este iminent. Miza Kremlinului este alta | AUDIO