Confidenţialitate

GERMANIA: Merkel cere restricții mai dure pentru perioada sărbătorilor | AUDIO

Într-un discurs în Parlament, vădit emoționată, Angela Merkel a insistat ca populația să evite cât mai mult contactele cu alte persoane, inclusiv de Crăciun.

În caz contrar, pandemia va fi scăpată de sub control, a spus cancelarul, care a vorbit și de o posibilă devansare a vacanței de iarnă.

„Dacă prețul pe care trebuie să-l plătim este de 590 de decese într-o zi, acest lucru este inacceptabil pentru mine”,  a spus cancelarul german, într-un discurs susținut în Bundestag, discurs apreciat de presa din Germania și din alte state drept „cel mai emoțional” din cariera sa.

Angela Merkel a invocat un raport al oamenilor de știință care a definit măsurile actuale ca fiind insuficiente și a sugerat imediat restricții mai severe pe întreg teritoriul federal cel puțin până la 10 ianuarie.

Raportul experților recomandă închiderea tuturor magazinelor nealimentare şi a şcolilor.

Deși adunările publice sunt limitate la 5 persoane, gheretele cu vin cald, tradiţionale în Germania în timpul sărbătorilor de iarnă, devin tot mai numeroase şi atrag multă lume. Acestea sunt considerate un factor de propagare a virusului.

Germania raportează 20-21.000 de infectări și aproape 600 de decese zilnic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Iorgu Ianuși