Angela Merkel: A refuzat să poarte vălul islamic în timpul unei întâlniri cu regele Arabiei Saudite

În weekend, Angela Merkel a devenit ultima dintr-o serie de politicieni occidentali care au refuzat să se acopere în timpul unor vizite.

Cancelarul german a decis să nu poate vălul islamic, chiar dacă avea o întâlnire de prim rang cu regele Salman al Arabiei Saudite.

Angela Merkel și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia drepturilor omului și s-a referit inclusiv la pedeapsa capitală aplicată prin metode de-a dreptul medievale, notează cotidianul britanic The Independent.

Cum exporturile germane în Arabia Saudită sunt de peste jumătate de milion de euro, cancelarul s-a întâlnit cu mai mulți afaceriști locali.

Săptămâna trecută, parlamentarii germani au aprobat în prima cameră un proiect legislativ care interzice parţial purtarea vălului islamic în cazul funcţionarilor publici şi a soldaţilor din armata Germaniei.

Măsura este susținută de Angela Merkel. Să amintim: luna trecută, premierul britanic Theresa May a refuzat să poarte abbaya, portul tradițional al femeilor din lumea arabă, cum au procedat în trecut Hillary Clinton şi Michelle Obama.

Decizia Angelei Merkel de a nu respecta codul vestimentar strict impus de liderii saudiţi vine după ce Germania a decis să interzică vălul islamic în instituții publice și armată.

Legislaţia saudită le obligă pe femei să poarte de obicei burka şi să-şi acopera părul în public.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS