Confidenţialitate

Angela Merkel a prezentat planul prin care se introduc noi restricții de circulație pe timp de noapte

Cancelarul german Angela Merkel a prezentat, astăzi, în Parlament, planul care prevede introducerea de noi restricții de circulație pe timp de noapte pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Cancelarul Angela Merkel le-a explicat deputaților că deja, în mai multe landuri, au fost introduse restricții de circulație pe timpul nopții, în localitățile unde numărul cazurilor de COVID-19 depășește 100 la 100.000 de locuitori în decursul a 7 zile.

Așa că nu ar fi chiar o noutatea interzicerea deplasărilor între orele 21 și 5 dimineața.

Angela Merkel a amintit că e important să fie limitate deplasările, darși folosirea mijloacelor de transport în comun și a subliniat că alte țări, precum Marea Britanie și Portugalia au luat măsuri mult mai dure decât aceasta.

Restricțiile de circulație combinate cu alte măsuri pot da rezultate în lupta cu noul coronavirus, a spus Angela Merkel, al cărei discurs a fost deseori înrerupt de deputații partidului de extrem dreapta Alternativa pentru Germania, care nu sunt de acord cu noile măsuri.

Cancelarul german a insistat că noile restricții trebuie adoptate și că Parlamentul nu poate ignora solicitările medicilor din secțiile de terapie intensivă, care trimit continuu semnale de alarmă.

  • Florentina Mihăiță