Confidenţialitate

Angajatii TVR riscă să nu-și mai primească salariile

In timp ce in Parlament se discuta despre soarta posturilor TV din trustul Intact, Televiziunea Roamna se apropie de colaps. Conducerea TVR cere ajutorul clasei politice si transmite ca in scurta vreme se va ajunge la un blocaj daca nu se iau masuri urgente.

Angajatii Televiziunii de stat nu si-au primit salariile la termen, iar aceasta situatie s-ar putea agrava, precizeaza TVR.

TVR se confrunta cu o situatie fare precedent. Potrivit reprezentatilor companiei, angajatii risca sa nu isi primeasca salariile in urmatoarele luni.

În afara situației în care se afla deja TVR, din cauza datoriilor acumulate în timp, a mai apărut o noua problemă: executările silite obținute de angajați în instanță. Executările au fost acceptate în procesele declanşate de angajați pentru  a obţine indexarea salariilor, indexare prevăzută  în contractul colectiv de muncă.

In acest context, directoarea interimara a TVR, Irina Radu, a adresat o scrisoare Parlamentului in care le cere alesilor sa se gandeasca daca Romania mai are nevoie de o televiziune publica sau nu.

Cu toate ca in ultimele luni a fost cerut de mai multe ori ajutorul parlamentarilor pentru gasirea unei solutii, cererile au ramas fara raspuns. Sindicatul din televiziunea publica observa, pe de alta parte, ca pentru posturile trustului Intact s-a vazut o mobilizare fara precedent în Legislativ.