Confidenţialitate

Care sunt cerințele angajaților TMK care protestează în fața Guvernului? Explicația liderului Cartel Alfa Olt | AUDIO

Câteva sute de persoane, angajați ai mai multor fabrici – din Slatina și Reșița – protestează chiar în aceste momente în fața Guvernului. Aceștia cer guvernanților deblocarea conturilor combinatului TMK Artrom care are conturile blocate în urma deciziei de sacționare a companiilor cu acționariat din Rusia. Raul Bambu a stat de vor cu sindicaliștii în Piața Victoriei.

 

Mitingul din fața Palatului Victoria vine în continuarea mai multor proteste care au avut loc deja la Slatina și Reșița. Muncitorii susțin că există riscul să nu-și poată primi salariile pe 15 aprilie, atâta timp cât societatea TMK Artrom are conturile blocate, ca urmare a unei decizii ANAF din 24 martie.

Liderul filialei Cartel Alfa din Olt, Ioțu Cristel, ne-a explicat care sunt principalele revendicări

„Una este deblocarea conturilor societății pentru a se plăti salariile și pentru a se încasa banii de la beneficiari. Îi trimitem în șomaj tehnic pentru a-i transforma în asistați sociali și pentru a pune în continuare, după ce că suntem în criză economică, presiune pe bugetul de stat”, a spus Ioțu Cristel.

Protestarii mai spun că până acum nu au primit nici tichetele de masă pentru ultima lună. Sindicaliștii nu văd o soluție în șomajul tehnic, măsura aprobată ieri de autorități. Spun că o astfel de hotărâre ar închide fabrica, lucru ce i-ar împinge pe unii să caute de lucru peste hotare.

Combinatul de oțel TMK din Reșița și fabrica de țevi fără sudură din Slatina numără împreună peste 2.300 de angajați. ANAF a blocat fondurile și resursele deținute de trei societăți, controlate de investitorul rus Dmitry Pumpyansky prin intermediul TMK Steel Holding United. Pumpyansky a demisionat la începutul lunii martie din toate funcțiile deținute în companie.

„Angajații TMK cer Guvernului României deblocarea activității companiei”

„50 de oțelari reșițeni vor pleca la noapte, în jurul orei 23:00, spre București. Colegii lor de la Slatina li se vor alătura în opt autocare. În jur de 500 de persoane vor protesta mâine în intervalul 11:00-16:30. O scrisoare cu nemulțumirile oamenilor va fi înmânată premierului Nicolae Ciucă!”, scrie pe Facebook Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa.

Sursa foto: Amator / Raul Bambu

Citește și: Angajații companiei TAROM protestează. Sunt nemulțumiți de salarii și de lipsa personalului | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.