Confidenţialitate

Angajații companiei TAROM protestează. Sunt nemulțumiți de salarii și de lipsa personalului | AUDIO

Protest la această oră în fața sediului TAROM. Angajații companiei aeriene afiliați Sindicatului UNIT TAROM sunt nemulțumiți că personalul este insuficient și sute de angajați încasează sub 3000 de lei pe lună, în condițiile în care s-au scumpit alimentele de bază, utilitățile și combustibilul.

Sindicaliștii TAROM sunt nemulțumiți că le-au fost încălcate anumite drepturi prevăzute într-un acord încheiat anul trecut, iar bugetul de cheltuieli salariale nu a fost majorat cu 35%.

Într-un comunicat al Sindicatului Unit TAROM se menționează că peste 200 de angajați ai companiei aeriene încasează salariul minim pe economie, iar alți 600 de salariați primesc lunar sub 3000 de lei.

Protestatarii susțin că sunt afectați de creșterea prețurilor la alimentele de bază, curent electric și gaze și că la nivelul companiei nu există o grilă de salarizare. În plus, personalul este insuficient.

La Direcția Tehnică, de exemplu, cea care asigură mentenanța și reparațiile aernavelor, au rămas foarte puțini angajații, ceea ce ar putea pune în pericol siguranța zborurilor, atrag atenția sindicaliștii.

Ei menționează că mulți dintre colegii lor, nemulțumiți de salarii, au ales să lucreze cu alți operatori aerieni din piață. Și la departamentul IT au rămas mai puțini angajați, iar activitatea de transport cargo și poștă a TAROM s-a diminuat.

Protestatarii spun că nu încă din februarie au înștiințat Ministerul Transporturilor despre toate aceste probleme, însă nu au primit niciun răspuns până acum.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Citește și: MAE consideră „complet nepotrivit” mesajul Ambasadei Ruse de la București care a catalogat act terorist gestul lui Bogdan Drăghici | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.