Angajatii Primariei Buhusi vor beneficia de „spor pentru uzura prematura a organismului” (AUDIO)

Consiliul Local a aprobat acordarea unui spor de 15 la sută din salariu tuturor celor 144 de angajaţi ai Primăriei pentru ‘efort fizic mare, în condiţii nefavorabile de microclimat, zgomot intens sau vibraţii’.

Potrivit expunerii de motive a executivului local la atribuirea sporului de 15 procente s-a ţinut cont de factori precum ‘existenţa unor condiţii de activitate care produc uzura prematură a organismului’, cum ar fi un efort fizic mare. Primarul din Buhuși, Ionel Turcea a declarat că primăria se încadrează în lege cu acest spor, în condiţiile în care au fost făcute măsurători de către o firmă specializată în domeniu.

Edilul băcăuan mai susține că s-au mai acordat astfel de sporuri și la alte primării şi de aceea nu se teme că inspectorii de la Curtea de Conturi nu ar putea fi de acord cu măsura luată.

Primarul din Buhuși mai declară că mai bine de două treimi dintre angajaţi au salarii derizorii, iar sporul pentru uzura prematură a organismului le mai rotunjește veniturile lunare.

În ultimii ani Curtea de Conturi a constatat la Primăria Buhuşi mai multe nereguli legate de sporurile achitate personalului.