Angajații Operei Naționale au anulat un al treilea spectacol; publicul a fost indignat

Scandalul de la Opera Națională București a anulat aseară al treilea spectacol de când au început protestele artiștilor.

Baletul „DSCH. The Dream”, care trebuia să se joace aseară pe scena de la București, nu a mai avut loc. Mai exact, actorii au urcat pe scenă însă au refuzat să joace, iar orchestra nu a cântat. De data aceasta însă, spectatorii nu au reacționat prea bine: au huiduit și și-au manifestat indignarea față de situație: că nu pot vedea spectacolele și că nu sunt anunțați din timp de anularea lor.

Într-un mesaj postat pe site, Opera Națională îşi cere scuze şi anunţă că nu poate garanta din timp dacă spectacolele viitoare vor avea loc.

Actorii operei naționale sunt nemulțumiți de noua conducere și aşteaptă de la Ministrul Culturii o altă numire pentru funcţia de director al instituţiei.  Balerinul Johan Kobborg, cel de la care a pornit întregul scandal, când a fost înlăturat din funcția de director artistic, a scis un mesaj pe Twitter: „România, accepţi asta? Europa, accepţi asta? Lume?”.