Confidenţialitate

Angajații MTS protestează la Ministerul Muncii

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret protestează, miercuri, în faţa Ministerului Muncii, în semn de nemulțumire față de inechităţile salariale.

La acţiunea de protest ar urma să fie prezente circa 300 de persoane.

Liderii SNST vor depune revendicările cu privire la inechităţile din salarizarea domeniului la Guvernul României, Ministerul Muncii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor.

“SNST continuă seria acţiunilor de protest împotriva discriminărilor salariale vădite la care sunt supuşi angajaţii din Sport şi Tineret, în raport cu celelalte categorii de personal plătite din fonduri publice şi împotriva nesoluţionării, nesusţinerii şi neimplicării instituţiilor în rezolvarea problemelor salariale ale angajaţilor din acest domeniu de activitate. Concret: vechimea în muncă nu contează, au scăzut veniturile antrenorilor prin tăierea indemnizaţiei de lot naţional, neplata muncii în zilele de sămbătă şi duminică, funcţiile specifice nu sunt încadrate corespunzător, inexistenţa sporurilor pentru condiţii de muncă, iar studiile superioare nu au importanţă. Deşi Legea salarizării a suferit mai multe corecţii, personalul din domeniu nostru a fost sistematic ignorat şi exclus”, potrivit unui comunicat.

În document, se mai spune că tratamentul inegal şi discriminatoriu legiferat prin adoptarea Legii-cadru nr. 153/2017 în ceea ce priveşte salarizarea personalului din domeniile Sport şi Tineret, dar şi ignorarea propunerilor de corecţie şi a amendamentelor depuse, au determinat menţinerea celui mai scăzut nivel de salarizare dintre toate categoriile de bugetari din România, iar astfel, reîncadrarea personalului şi comprimarea a 70% din totalul salariilor la un cuantum de 1300 lei net, nediferenţiat pe funcţii, grade, trepte, gradaţii “au dus la apariţia unor situaţii aberante pe care le-am semnalat în repetate rânduri”.