Angajații din penitenciare protestează/ Ei amenință cu greva generală

Angajatii din penitenciare au început în această dimineață proteste pe durata nedeterminata. Primele acțiuni constau în refuzul de a mai lucra ore suplimentare.

Ei se plâng că, în ciuda promisiunilor, Guvernul refuză să facă investiții în pușcării, deși condițiile de lucru sunt extrem de grele. Iar bugetul ANP ar fi  fost redus cu 127 de milioane de lei în acest an.

Mai mult, angajările au fost blocate, în condițiile în care sistemul este grav afectat de deficit de personal, spune vicepreședintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Viorel Voicu. Orele suplimentare lucrate, acumulate, au ajuns la 700 de mii, spun sindicațiștii în comunicatul în care anunță declanșarea protestelor.

Reprezentantul angajaților spune că în unele pușcării, condițiile sunt extrem de precare: nu există vestiare, deținuții sunt agresivi, iar echipamentele sunt puține și vechi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vicepreședintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor mai spune că dacă autoritățile nu vor acționa imediat, se va ajunge la gravă generală în sistem.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM a încercat să-l contacteze pe ministrul Justiției, Tudorel Toader însă acest lucru nu a fost posibil.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS