Angajații din penitenciare cer demisia Ministrului Justiției și pregătesc proteste de amploare

Angajații din penitenciare pregătesc proteste la nivel național. Ei sunt nemulțumiți de condițiile de muncă, în contextul în care – spun reprezentanții acestora- lucrează în aceleași condiții cu cele ale deținuților, deplânse de Ministrul Justiției.

Sindicaliștii din penitenciare spun că nu există un plan concret de îmbunătățire a condițiilor de persona. Președintele Sindicatului Liber din Penitenciarul Gherla, Ovidiu Bota:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

”În primul rând ar fi lipsa de personal, lipsă care a dus la acumularea unui număr foarte mare de ore suplimentare, condițiile de muncă și inechitățile salariale potrivit OUG 20/2016.

Ordonanța a reglementat un salariu de merit pierdut  în 2009, care nouă nu ni s-a mai acordat și acum tot sistemul de Apărare l-a primit înapoi, in afară de noi deși suntem prinși în acea OUG, doamna ministru nu vrea să ne acorde acel salariu de merit.

Cerem și demisia doamnei ministru Prună pentru că ea nu vrea să ne acorde.”
Protestele incep luni, iar angajați idin penitenciare cer și reintorducerea salariului de merit. Sindicaliștii spun că protestul ar putea fi anulat dacă Ministrul Justiției va accepta toate cererile lor, chiar dacă recunosc că acest lucru este puțin probabil.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din câte am înțeles, dânsa nu e de acord cu reglarea acestor inechități salariale, așa că nu știu dacă o să  încetăm mitingul. Depinde ce o să discuăm cu dânsa și depinde ce vrea dânsa să discute cu noi. Calendarul e aprobat, așa că o să continuăm protestele…depinde de ce o să ne spună doamna ministru.
Protestul ar urma să înceapă luni la ora 11, in fața Penitenciarului Gherla, iar de săptămâna viitoare sunt programate proteste în toate penitenciarele din țară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS